Zondag zwaaien in Vorselaar de deuren van verschillende bedrijven en instellingen open tijdens de grote autoloze zondag. Het centrum wordt autoluw gemaakt en er zijn heel wat randactiviteiten.

Om 13u presenteert en leest acteur Eric Goris het Vorselaarse dorpsgedicht voor.

Vorselaar blijft leven

Opendeur

Op zondag 18 september, tussen 13u en 17u, stelt de gemeente graag haar gebouwen en lopende of afgewerkte pr...ojecten aan u voor tijdens een grote Opendeurdag. Een unieke kans om een blik te werpen achter de schermen op locaties die niet altijd toegankelijk zijn voor het grote publiek en om kennis te maken met de verschillende raden uit onze gemeente. Ook voor kinderen is er de nodige animatie voorzien. In bijlage vindt u het hele programma.

Programma

Het centrum is autoloos (autoloze zondag), het dorpsgedicht wordt gepresenteerd (13u aan kerkplein), de nieuwe inwoners worden onthaald, 20 locaties en werven staan open, een blik achter de schermen, informatie over werven, open kerk, opendeur Thomas More, 4 cafetaria (staminee, sporthal, schranshoeve en sprankel), een treintje dat u langs de locaties brengt, een heleboel kinderanimatie, een 2290-gadget in het gemeentehuis, politie-brandweer-rode kruis presenteren hun werking, een dixie-bandje, Suske en Wiske op bezoek, ...

Eyecatchers

Enkele eyecatchers zijn zeker: - De veiligheidsdiensten (Marktplein) - Een nieuw erfgoedbord aan huis Van Bockstal (Marktplein) - De speelstraat (Cardijnlaan) - Het nieuwe gebouw van de kinderopvang (Cardijnlaan), de nieuwbouw aan de werkhal (Veertien kapellekens), onthaal van nieuwe inwoners aan kerkplein (12u40 kerkplein) - De presentatie van het dorpsgedicht door Erik Goris (13u stipt kerkplein)

foto: Eric Goris leest zondagmiddag het nieuwe dorpsgedicht voor/archief Nnieuws.be